Projekt From

Projekt From [hw]ett Arvsfondsprojekt med framtidsfokus[/hw]

FROM är ett Arvsfondsprojekt där personer som lämnat sin trygghet, livsmening och sitt sociala sammanhang får arbeta i Workshops där vi tar tillvara de erfarenheter man fått med sig och använder dem på ett kreativt sätt. Vår primära målgrupp är unga människor som vuxit upp i religiösa sekter, men vi välkomnar också unga som vuxit upp i hederskulturer eller som varit med i politiska extremrörelser. (Projektet avslutades 2013)

Så jobbar vi

Som deltagare i From får du träffa andra som varit med om liknande erfarenheter under en hel helg. Projektet står för alla kostnader, även resor och boende. Du kan delta under flera workshophelger. Våra olika teman och verktyg är

[hw]Street art / Kollageteknik[/hw]

Du får lära dig grunderna i kollageteknik tillsammans med en professionell konstnär. Vi arbetar med foton, urklipp eller personliga bilder samt acrylfärg.

[hw]Put your act on a poster[/hw]

Du får skapa ett “visions-CV” tillsammans med två coacher. Du får hjälp att sätta upp mål och gå igenom de konkreta steg som behövs för att ta sig dit. Avslutas med fotosession där din vision förverkligas på en affisch.

[hw]Magi[/hw]

Vad är “magi” och vad kan vi lära oss av det? En workshop som handlar om att saker och ting inte alltid är det de verkar vara. Om varför vi gör de val vi gör och om vad som är möjligt. Denna workshop syftar till att stärka ditt kritiska tänkande.

Vad betyder “From”?

Har man en religiös bakgrund och har svenska som modersmål, tänker man kanske på en person som är lydig och har en hög moral.

Inom träningsvärlden är det en förkortning för full range of motion som betyder att för att få ut maximalt av sin träning, behöver man utnyttja hela sin rörelsebana. I slutna sammanhang som sekter får man inte bara sin fysiska rörelsebana begränsad utan även sin mentala. Genom att arbeta kreativt och utifrån nya infallsvinklar, vill vi hjälpa deltagarna i vårt projekt att upptäcka sina möjligheter – och använda sig av hela sin rörelsebana i sina fortsatta liv.

Det kan också stå för att man kommer från någonting. Och för det som är från och med nu. Eller varför inte freedom of mind.

[fpphotos id=10152180865820515]