Magiprojektet – för gymnasieungdomar

Magiprojektet [hw]en vaccination mot manipulation[/hw]

Magiprojektet är lika mycket show som workshop och riktar sig främst till gymnasieungdomar och deras lärare. Föreläsningen/showen tar en timme och efter det delas eleverna upp i mindre grupper för fördjupande diskussion tillsammans med våra handledare. Projektet finansieras av Ungdomsstyrelsen vilket innebär ett kraftigt reducerat pris för skolor som bokar under 2013-2014.

[hw]Så går det till[/hw]

Genom en blandning av kalla fakta, tricks och filmer får eleverna under den första timmen en ordentlig inblick i hur manipulation fungerar. Psykologen Håkan Järvå förklarar sakligt och lättförståeligt hur vår hjärna fungerar och varför alla människor så lätt går i fällan och blir lurade. Samuel Varg Thunberg visar genom mentalism och magi hur det hela går till i praktiken.

Under den andra timmen delas eleverna upp i tre till fyra mindre grupper där vi relaterar de nya kunskaperna till deras egen vardag. I vilka situationer har de känt sig manipulerade eller påverkade mot sin vilja? Hur kan de göra för att hantera dessa situationer annorlunda? Diskussionerna kan handla om allt från reklam till politiska budskap och nära relationer.

Kontakta oss för att boka eller om du har frågor

[fpphotos id=10152180842670515]