Prata med andra som har liknande erfarenheter

 

Vi har ett nätverk av personer runt om i Sverige som själva gått igenom ett avhopp eller uteslutning. Dessa kan finnas till som stöttande medmänniskor för dig som går igenom en liknande situation. Kontakten kan ske via e-post, telefon eller att man träffas. Det är inte ovanligt att medlemmarna i slutna eller destruktiva grupper och samfund har alla sina viktiga nätverk inom gruppen. Att lämna den kan därmed innebära att personen förlorar flera eller alla av dessa över en natt.

Skilsmässa, förlust av nära vänner och familj, eller att förlora hela sin existentiella förklaringsmodell kan var för sig orsaka en allvarlig livskris. Att mista alla samtidigt kan upplevas som ett “socialt självmord”. Det kan ta lång tid att återfå tillit till andra människor och känna tillhörighet i nya sammanhang. Och det är inte alltid helt enkelt att beskriva den omvälvande förändring man går igenom för utomstående.

Genom att kontakta oss kan du bland annat få tillträde till vårt community för avhoppare på Facebook. Community:t är endast synligt för medlemmar. För medlemskap var vänlig och e-posta oss ditt namn, kontaktuppgifter samt facebook-alias om du ej använder ditt vanliga namn där. Skriv också några rader om dig själv och vilka erfarenheter som fick dig att söka dig hit.

Hjälpkällan kan inte erbjuda enskild terapi för avhoppare, men våra professionella medarbetare kan erbjuda rådgivning via mejl i mån av tid och vid enstaka tillfällen. Framför allt kan de ge råd om vart du kan vända dig om du är i behov av mer långsiktig professionell hjälp. De kan också agera extra stöd i en redan etablerad kontakt med vården eller socialtjänsten.

Ibland tar det tid att hitta den hjälp som du tycker fungerar bäst för just dig. Ge därför inte upp om du inte hittar rätt person eller instans direkt. Prova dig fram tills du hittar sammanhang och personer som bäst bemöter dig där du befinner dig just nu.

Epost till Hjälpkällan: info (a) hjalpkallan.se