Kinesisk sekt på intåg i Indien

Baptistkyrkan i Nagaland i Indien (NBCC) har varnat alla baptistförsamlingar i området för “Den allsmäktige Gudens kyrka” från Kina som lär att Jesus har återvänt till jorden i form av en kvinna vid namn Yang Xiangbin. Sekten grundades i Kina 1991 och är förbjuden i landet. NBCC menar att sekten redan har gjort intåg i nordöstra Indien, inklusive Nagaland, och att Nya testamentet har ersatts med deras nya heliga skrift “Ordet dyker upp i köttet”.

NBCC: s ungdomssekreterare Vikuo Rhi sade: ”Vi vet att de redan har kommit in i Nagaland och nordöstra Indien. Men vi måste ännu fastställa var och hur många av dem som finns här. De är mycket aktiva på Facebook och WhatsApp. De försöker locka människor, särskilt de unga. ”
Rhi sa, ”Den här sekten kommer från Kina och vi vet i allmänhet att det finns många i Nagaland och nordost som följer dem. En del har till och med lyckats lämna den efter att ha förstått vad det är.”

“Eastern Lightning / Den Allsmäktige Gudens kyrka uppstod när Herren Jesus – sista tidens Kristus, – återvände till Kina” står det på sektens Facebooksida som har mer än 3000 följare.
Många kyrkoledare i Nagland tror att det kan finnas minst 400 till 500 följare i staten och majoriteten av dem förblir anslutna via en WhatsApp-grupp där de har sin dagliga tillbedjan.

Man kan läsa mer här.

Läs mer