Jehovas Vittnen flyttar alla sammankomster online på grund av Covid-19 pandemin

Jehovas Vittnen har ställt in sina stora årliga sammankomster som de arrangerat i över 120 år. De kommer istället för första gången finnas tillgängliga online med start från den 11:e juli. Årets tema är Gläd er alltid! och kommer att släppas successivt under en sexveckors period i juli och augusti.

Detta blir det senaste draget för organisationen som redan ställt in nära 800 sammankomster i 700 städer bara i USA under det senaste halvåret.

“Beslutet att hålla våra konventioner online var inte lätt… Men av hänsyn till folkhälsa och säkerhet var det tydligt att avbryta våra sammankomster var rätt kurs, även på platser där de skulle ha varit tillåtna.” säger en talesperson för Jehovas Vittnen.

Årets tema Gläd er alltid! kommer fokusera på på internationell enhet mitt i all förtvivlan i världen enligt vittnena. Den kommer som brukligt är innehålla tal, intervjuer, ett drama som i år handlar om profeten Nehemja och filmer. Det har varit omtalat att organisationen vid tidigare år visat filmer som inte varit godkända då dessa visats för barn. Oklart i nuläget om detta betyder att organisationen nu kan kringgå svenska lagar genom att det visas på nätet istället. Det kan betyda att det inte behöver granskas på samma sätt som när de visas för publik.

Sammankomstprogrammet ska kunna ses på Jehovas Vittnens officiella hemsida här.

En längre artikel om detta finns att läsa här.

Läs mer