Mina böcker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varför gillar vi vissa personer men inte andra? Varför är försäljare så skickliga? Hur vi beter oss och hur vi bildar våra uppfattningar om verkligheten funderar vi kanske inte speciellt mycket på. Vi vill gärna tro att vi grundar våra beslut på fakta och relevant information, men som boken visar påverkas vi omedvetet av helt andra faktorer. Dessa faktorer bygger på grundläggande psykologiska mekanismer som i många fall hjälper oss i vår vardag, men som även går att utnyttja för att manipulera och påverka oss om man känner till knepen.

Jag och min medförfattare Peter Dahlgren utgår från de två psykologiska system vi använder oss av för att fatta beslut: ett snabbt och automatiskt där vi går på magkänslan, samt ett långsamt och eftertänksamt där vi tänker mer med huvudet.

Du kan beställa boken hos alla nätbokhandlar och även hos Studentlitteratur direkt.

 

sektsjuka

 

 

 

 

 

 

Sektsjuka är en antologi som jag är redaktör för. Det är en genomgång av stora delar av den samlade erfarenhet och forskning som finns kring den problematik som rör uppbrott från sekteristiska och totalitära rörelser, både i Sverige och utomlands. Boken består av tre delar. Den första delen är ett teoriavsnitt med en genomgång av aktuell forskning. Den andra delen är inriktad på själva behandlingen och innehåller en genomgång av de olika problem som kan drabba avhoppare, vanliga missförstånd och myter samt viktiga råd, tips och verktyg till behandlare. Boken avslutas med ett antal fallbeskrivningar. Du kan köpa den här.

Leave a Reply

1 Trackback to "Mina böcker"

  1. on November 22, 2011 at 3:06 pm