På Gång

Stödgrupp i Göteborg
Vår samtalsgrupp för avhoppare träffas sista onsdagen varje månad kl 18.00-19.00, Södra Larmgatan 20, Göteborg, i KAN-psykologernas lokaler. Samtalet handlar om avhopp, faserna därefter, strategier för att ta sig vidare. En legitimerad psykolog med egen erfarenhet av avhopp är närvarande vid varje träff. Varmt välkomna!

Utbildning för dig som är anhörig – NYTT PROJEKT I HÖST!

Som anhörig till någon som är med i (eller på väg in i, på väg ut ur) ett slutet samfund/sekt kan det vara svårt att få till en fungerande kommunikation. Det kan handla om ett barn, partner eller en före detta som du har delad vårdnad tillsammans med. Du som deltar i projektet kommer att få utbildning i samtalstekniker från MI (Motivational Interviewing) – en icke-konfrontativ samtalsmetod som motiverar till förändring. Det är två obligatoriska träffar: 5-6 nov och 11 jan i Göteborg. Om du har lång resväg och är i behov av ekonomisk hjälp för att kunna ta dig till träffarna, hjälper vi gärna till med detta. Övrig kommunikation under projektet sker via telefon och online. E-posta till info@hjalpkallan.se om du är intresserad eller har frågor.

Projektet finansieras av MUCF.

Se vår konferens Sekter och Livet Efter på SVT/UR Play

Nu finns vår konferens från den 20:e november 2015 på Nalen i Stockholm att se via Kunskapskanalen och på webben via UR Play.
Här hittar du alla avsnitt. Vårt varmaste tack till alla medverkande!

Hjälp på norska

Hjelpekilden Norge

Hjälp på finska

Uskontojen Uhrien Tuki

Följ oss