Kalmar 18 okt: Sektbarn i skolan – Situation och konsekvenser

18:e oktober anordnar Humanisterna i Kalmar en eftermiddag med flera intressanta föreläsningar. Vera Lanängen från Hjälpkällan kommer att föreläsa om sektbarns situation i skolan. Tid: 13-17. Plats: Sjöfartshögskolan Aulan, Landgången 4. Entré: 50 kr, studenter och pensionärer gratis.
Här kan du läsa mer och anmäla dig till evenemanget.

Umeå 15 nov: Vi deltar på MR-dagarna!

13-15 november anordnas MR-dagarna 2014 i Umeå. Leg psykolog Marianne Englund och Vera Lanängen från Hjälpkällan kommer att föreläsa på temat “Kulturellt utanförskap i slutna religiösa samfund” på lördagen, Lilla Scen kl 12-12:30.
MR-dagarnas hemsida

I samband med detta anordnar vi också en utbildningsträff/föreläsning för er som bor i Umeå med omnejd, troligtvis under lördag eftermiddag. Du som vill veta mer om de psykologiska aspekterna av ett avhopp, är intresserad av att själv vara stödperson eller vill träffa några av oss som arbetar med Hjälpkällan är hjärtligt välkommen! Anmäl dig till info (at) hjalpkallan.se

OBS! Om du bor i Umeå och har tips om någon lokal som vi kan få låna under träffen, vore det till stor hjälp.

Vill du prata på konferens om Barn i Sekter i Stockholm sommaren 2015? OBS! DEADLINE 1 NOV

25-27 juni 2015 arrangeras International Cultic Studies Association’s årliga internationella konferens i Stockholm i samarbete med Hjälpkällan. Vill du skicka in ett programbidrag? OBS! Deadline 1 nov 2014.
Information på svenska
Information på engelska

Följ oss